Radiátor méretezés

A fűtés korszerűsítés napjainkban többször hallatott felújítási szükséglet. Az energia költségek csökkentése, a fűtés rendszer megfelelő kialakításával elérhető. A radiátor méretezés mint sarkalatos pont nem mindenki számára értelmezhető. Nos, a design, és a funkció optimalizálására kívánom felhívni a figyelmet, mely nem lehetetlen!

Színes radiátor

Radiátor méretezés - Fűtés szerelő megválasztása

2009.08.22. 21:22 Isaac Mendez

Eddigi pályafutásom alatt számtalan fűtés szerelővel hozott össze a sors. Azért írom a fűtés szerelőt, mert sajnos ezen spórolnak többen, hogy nem kérik ki a gépészmérnök véleményét még átalakításkor sem. Az ember egy egyszerűnek induló csere esetén azt gondolja, hogy majd ugyan olyan kerül a helyére. Sajnos ez nem így van. Legjobb példa erre, az öntött vas radiátor. Radiátor és radiátor között is van különbség. Egyrészről az alapanyag, mely lehet, bronz, alumínium, acél, kő stb. A másik a kötéstávolság. A minőség pedig nem feltétlenül a barkács áruházakban kapható modeleknél kezdődik, bár ha jobban körülnézünk már a barkács áruházakban is kaphatóak jobb márkák bizonyos termékekből.

A kivitelezés során, az elterjedtsége miatt, és a kedvező beszerzési feltételek miatt még kecsegtetőbb, a fehér, már-már hagyományosnak mondható lapradiátor. Ennek a fűtőtestnek a jelenlétét otthonunkban, úgy előzhetjük meg, ha időben a rendelkezésre álló adatok ismeretével tájékozódunk. Előre jelezném, ha már meglévő kiállásokkal rendelkezik, a kötéstávolság egy igen befolyásoló tényező. A legelterjedtebb fehér acél lapradiátor is gyártónként más technikai paraméterekkel rendelkezik. A Vogel und Noot, Dunaferr stb. stb. esetében más kötési távolságok vannak  az alap kompakt modellek esetében, melyhez további külső szelep vásárlása szükséges. Minőség tekintetében a Vogel und Noot véleményem szerint a legjobb, és árérték arányban minden design modellel szemben. Egyáltalán nem tartom úgy, hogy ezek a lapradiátorok rosszak lennének. Ebből is létezik színes kivitel, ami azt jelenti, hogy nem kell a takaró megoldáson gondolkozni, és ezzel rontani a funkcióját.De ízlések és pofonok.

Amennyiben olyan fűtőtest mellett dönt design, vagy más megfontolásból, melyet a fűtés szerelő nem ismert ez idáig, kérjen rajzot.....aztán majd kiderül;).

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: radiátor radiátorok radiátor méretezés fűtés rendszer radiátorméretezés gépészmérnök ingyen energia fűtés szerelő olcsó fűtés

A bejegyzés trackback címe:

https://radiatormeretezes.blog.hu/api/trackback/id/tr551331432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása