Radiátor méretezés

A fűtés korszerűsítés napjainkban többször hallatott felújítási szükséglet. Az energia költségek csökkentése, a fűtés rendszer megfelelő kialakításával elérhető. A radiátor méretezés mint sarkalatos pont nem mindenki számára értelmezhető. Nos, a design, és a funkció optimalizálására kívánom felhívni a figyelmet, mely nem lehetetlen!

Színes radiátor

Fürdőszobai radiátor? Lapradiátor? Mi kerüljön a fürdőbe?

2009.11.05. 17:30 Isaac Mendez

A teljesítmény igény indokolja, hogy kerüljön egy lapradiátor a fürdőbe, viszont a praktikum így a háttérbe szorulna. Egy hagyományos törölközőszárító radiátor teljesítménye a radiátor méretezés alkalmával úgy alakult, hogy nem elegendő? A következő alternatíva lehetséges, így nem pusztán radiátorok alkotják fürdőnket: A Fókusz panel radiátor megjelenésében lapradiátor. Alapvetően is rugalmasan testre szabható, hiszen attól függően, hogy vertikális vagy horizontális helyünk van 7 cm-enként módosíthatjuk szélességét vagy magasságát. Viszont a hegesztett kar vagy karok segítségével fürdőszobai radiátort tudunk belőle gyártattni, így ha nincs 40 cm széles helyünk a fürdőben, és nem kívánunk luxus kategóriájú fűtőtestet vásárolni - mivel megjelenés tekintetében 250 ezer Ft-tól kezdődnek az ehhez hasonló modellek - , a Fókusz radiátorral megoldható ez a probléma. A hegeszett tartó a radiátor színével azonos színben készül. Másrészről kimondottan klassz megoldás, hiszen puritán vonalvezetésű, egyszerű. Ha nagyobb teljesítmény igényű a fürdőnk, és nem szeretnénk egy törölközőszárítós radiátort és egy szobai radiátort elhelyezni, akkor is számolhatunk a Fókusszal, hiszen teljesítmény adatok tekintetében a mélységméret bővülésével (max. 103 mm + konzol távolság, ami állítható és "süllyesztett") az átlagos fürdőszobai radiátorok teljesítményének többszörösét is produkálhatja. Mivel a Fókusz is lehet színes radiátor, a szín választásakor mérlegelhetjünk mihez kívánjuk igazítani, mivel szeretnénk összhangba hozni. Ha nem akarunk hegesztett karokat, ezt kiválthatjuk rúddal is, melyet a falon rögzítünk a lapradiátor előtt elhaladva. Ezesetben előzetesen a mélység méretet vegyük figyelembe, hogy megfelelő, kezelhető kivitelezésre. További előnyei között említendő, hogy a kívánt kötések szinte alig szabnak határt. Külső szelep szükséges, erre egy ún. multi blokk alkalmas, mely takarólemezzel kiegészítve, egy szép termosztát fejjel, pompás összképet eredményez( 50 mm-es kötéstávolsággal, alsó jobb, bal, vagy középső elhelyezéssel. A kivitelét az elhelyezésnek megfelelően szükséges meghatározni, hogy a termosztát fej merre álljon - a radiátor síkjában jobb vagy bal oldalra vagy térbe befordulva).

A Betatherm (magyar) Fókusz modellje látható a képen V 140 cm magas és 35 cm széles szürke RAL színben.

Szólj hozzá!

Címkék: radiátorok fürdőszobai radiátor radiátor méretezés fűtés rendszer radiátorméretezés design radiátor törölközőszárító radiátor betatherm

A bejegyzés trackback címe:

https://radiatormeretezes.blog.hu/api/trackback/id/tr431502969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása