Radiátor méretezés

A fűtés korszerűsítés napjainkban többször hallatott felújítási szükséglet. Az energia költségek csökkentése, a fűtés rendszer megfelelő kialakításával elérhető. A radiátor méretezés mint sarkalatos pont nem mindenki számára értelmezhető. Nos, a design, és a funkció optimalizálására kívánom felhívni a figyelmet, mely nem lehetetlen!

Színes radiátor

Radiátor méretezés - Törölközőszárító radiátor 2

2009.11.06. 00:15 Isaac Mendez

Mi a különbség a törölközőszárító radiátorok között?

Egyik különbség a már említett ívelt és egyenes kivitel a fürdőszobai radiátorok között. A másik az osztó és gyüjtőcsövek elhelyezkedése. A létra formátum engedi, hogy a vertikális és horizontális csövek egymásba érjenek, illetve egyes verziókban találkozhatunk olyan kivitellel is, mely merőlegesen metszi egymást, így növelve a mélység méretét.

A másik fontos dolog, hogy modellenként eltérő a csatlakozásmód, a kötéstávolság. A kötéstávolságot általában a szélességi méret mínusz x számot- x szám minden model tekintetében más - szokták megadni, miliméterben hagyományos bekötés esetén. Ennek megfelelően szükséges előkészítenie a fűtés szerelőnek a kiállásokat, egy előre menő és egy visszatérő ágat.

Amennyiben Ön csere előtt áll, és a lehető legkevesebb átalakítással szeretné ezt lebonyolítani, akkor fordítva kell keresgélnie. Tehát lemérni a jelenlegi kiállások középpontja közötti távolságot - kötéstávolságot, azaz az előre menő ág és a visszatérő ág csöveinek középpontjának távolságát.

 

folyt. köv.

 

Szólj hozzá!

Címkék: radiátor radiátorok fürdőszobai radiátor radiátor méretezés törölközőszárító radiátor kötéstávolság ívelt fürőszobai radiátor egyenes fürdőszobai radiátor folyt köv

A bejegyzés trackback címe:

https://radiatormeretezes.blog.hu/api/trackback/id/tr431503912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása