Radiátor méretezés

A fűtés korszerűsítés napjainkban többször hallatott felújítási szükséglet. Az energia költségek csökkentése, a fűtés rendszer megfelelő kialakításával elérhető. A radiátor méretezés mint sarkalatos pont nem mindenki számára értelmezhető. Nos, a design, és a funkció optimalizálására kívánom felhívni a figyelmet, mely nem lehetetlen!

Színes radiátor

Radiátor méretezés - Lapradiátor Plan T6

2010.02.12. 16:32 Isaac Mendez

A Plan T6 lapradiátor radiátor méretezés szempontjából, mondhatni multifunkcionális. A Vogel und Noot - gyártó - célja, hogy egyszerűsítse az installálását. Tehát, ha már kialakították a fűtés rendszer kiállásait kompakt, vagy másképpen fogalmazva átfolyósra, akkor is könnyedén felszerelhető, ha a kötéstávolság megfelelő. Ennél egyszerűbb a helyzet, ha közép csatlakozós kialakítás mellett döntöttünk. Véleményem szerint a középcsatlakozós kivitelezés a legesztétikusabb, és diszkrétebb mind közül. Ez esetben alul, a fűtőtest közepén 50 mm-es kötéstávolság szükséges kiállni a fűtés rendszer kialakításakor. Szimmetrikus lesz a radiátor optikai megjelenése. Szabályozásához termofejjel szükséges bővíteni. A termofej sehol sem számít alap felszereltségnek, viszont a Danfoss vagy a Oventrop gyönyörű és borsos árú design termosztát fejekkel igyekszik támogatni az egységességet. A neten megtalálható a Danfoss árlista és az Oventrop árlista egyaránt. Az említett gyártók design radiátor szelep kínálatára is érdemes egy pillantást vetni, ha időnk engedi. A Plan T6 lapradiátor megvásárolható beépített szelepes kivitelben is igény szerint, ez a modell egyszerűen Plan szelepes lapradiátor néven fut. A design radiátor bővebb infója, radiátor ár, méretek, radiátor teljesítménye: itt!

 

Szólj hozzá!

Címkék: méretek lapradiátor fűtés rendszer radiátorméretezés design radiátor vogel und noot kötéstávolság radiátor teljesítménye radiátor ár danfoss oventrop

A bejegyzés trackback címe:

https://radiatormeretezes.blog.hu/api/trackback/id/tr101752536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása