Radiátor méretezés

A fűtés korszerűsítés napjainkban többször hallatott felújítási szükséglet. Az energia költségek csökkentése, a fűtés rendszer megfelelő kialakításával elérhető. A radiátor méretezés mint sarkalatos pont nem mindenki számára értelmezhető. Nos, a design, és a funkció optimalizálására kívánom felhívni a figyelmet, mely nem lehetetlen!

Színes radiátor

Radiátor méretezés - Radiátor

2009.03.01. 15:34 Isaac Mendez

A gépészmérnök, gépésztervező számítja ki, hogy mekkora teljesítményt kell leadnia a befűteni kívánt helyiségben (helyiségekben) a radiátoroknak. A radiátor méretezés több szempont alapján kerül kialakításra, nem pusztán a teljesítmény elérése a cél! A gépészmérnök alapvetően fehér lapradiátorokat fog betervezni a lakószobákba (konyha, nappali, hálószoba, gyerekszoba stb. stb.). A fürdőszobába pedig már hagyományosnak mondható létra formátumú fehér törölközőszárító radiátor fog felkerülni a falra.

Forduljunk időben szakemberhez, hiszen nagy előnyre tehetünk szert; a lakberendező, enteriőrtervező vagy belsőépítész segítségével.

Nagy átalakításkor a szakértő designer munkája elengedhetetlen. Ilyenkor általában lakásunk nemes egyszerűséggel "teljesen szét lesz verve" - és nem utolsó szempont az sem, hogy mikor készül el az "álom otthon"? Ez a két dolog lehet két nagyon távoli időpont is! Egyrészről pénztárcánk véges határai miatt, másrészről rosszul szervezett, kapkodó, meggondolatlan, esetlegesen bizonytalankodó döntések miatt. A fejfájás garantált, ha a felsoroltak együttesen teljesülnek.

Szólj hozzá!

Címkék: radiátor radiátorok radiátor méretezés radiátorméretezés gépészmérnök

A bejegyzés trackback címe:

https://radiatormeretezes.blog.hu/api/trackback/id/tr56973470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása